PARTNERĪBA AR SABIEDRĪBAS INTEGRĀCIJAS FONDU- PAPILDPASĀKUMS:’’ Rudens veltes 25.08.2021.
Papildpasākuma
apraksts
Papildpasākuma nosaukums
‘’Rudens veltes’’_____________
Adrese
Gaismas iela 1 ‘’Kraujas’’, Ķekavas pag.,
Ķekavas nov. __
Lv
2123
Datums 25.08.2021._ Laiks: no 13,00__ līdz
14.00_____
Pasākumu vadītājs/-a:
Ieva Kolosovska
materiālu sagatavoja un
pasākumu palīdzēja vadīt Aija Murde
PAPILDINFORMĀCIJA:
Sena tautas gudrība vēsta,
ka rati jākaļ ziemā, bet ragavas – vasarā. To var attiecināt arī uz ziemas
krājumu gatavošanu: ja rudenī, kad pašmāju dārzeņi un augļi ir pilnbriedā, var saņemties un ieburkot zupu sagataves, tad gada
aukstajā sezonā gardu boršču, rasoļņiku vai harčo zupu varēs uzvārīt desmit
minūšu laikā.
Daudziem mūsu ‘’Zupas
virtuves ‘’apmeklētājem ir mazdārziņi. Šogad arī bija piedāvajums no dārzu
īpašniekiem saņemt dažādus dārzeņus par velti.
Apskatījām daudzas ārtrās receptes, kā veiksmīgāk
un garšīgāk pagatavot salātus un sagataves zupām.
Ja trūka burciņas vai vāciņu burciņām, tad
tās izdalījām. Burciņas mums iepriekš jau saziedoja novada iedzīvotāji.
Visvairāk šogad bij kabaču,
tādēļ šīs receptes bij viss pieprasītākās.
Kā piemēram šādi salāti :
Sastāvdaļas
·2.5 kg kabaču
·1.2 kg burkānu
·1.2 kg sīpolu
·1 kg tomātu
·3 čili pipari
·Saulespuķu eļļa cepšanai, mēs piedavājām nerafinēto rapšu
eļļu
·Zaļumi
·Smalkie pipari
·Sāls
Pagatavošana
60 min.
1.Kabačus, bez mizas ar izņemtu viduci, sagrieztus apcep.
2.Burkānus sarīvē uz rupjās rīves, apcep.
3.Sīpolus sagriež, apcep.
4.Visu liek katlā iekšā un vāra 15 min.
5.Beigās pieliek tomātus (bez mizas) un sasmalcinātu čili,
vāra vēl 10 min.
6.Karstus pilda burkās.
|